Το Πλεκτό Δέντρο των ευχών...

Δεκέμβριος 2020

 

Άραγε παντρεύεται η λέξη "Χριστούγεννα" με τη λέξη "εγκλεισμός";;;
 
Εμείς στο ΜΕΟΘ τις παντρέψαμε και φτιάξαμε κάτι υπέροχο! Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο αγάπη, χρώμα και ομορφιά! 18 ζευγάρια χέρια δουλεύουν από τις 9 Νοεμβρίου γι’ αυτό! Θηλιά και σκέψη, θηλιά και ευχή! 650 τετράγωνα χρωματιστά μοτίβα, τόσο ίδια αλλά ταυτόχρονα και τόσο ξεχωριστά... Γιατί κάθε μοτίβο κρύβει πίσω του και μια προσωπικότητα... Το πολιτιστικό εργαστήριο "Πλέξιμο με βελόνες" του ΜΕΟΘ, με υπεύθυνη την κα Κυριακή Χατζαντωνάκη , προσκάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο/νη, με όπλο τις βελόνες, να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τον εγκλεισμό και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με πολύ κόπο, με πολύ χρόνο και πολύ έννοια ο στόχος επετεύχθη! Τη δράση υποστήριξε και η Κοινότητα Θυμιανών.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου για τον υπέροχο σκελετό και στον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Μαμαλή, για την πρόθυμη και πολύπλευρη βοήθεια του! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη του τμήματος Κυριακή Χατζαντωνάκη, στην AΘηνά Κλαδιά για την πολύωρη και περίτεχνη εργασία της και στις χρυσοχέρες εθελόντριες μας! Ας τις ονοματίσουμε... Αγγελική Καφεζή, Δώρα Μπρούσαλη Φύκια, Καλλιόπη Ανδρεάδη, Κούλα Σάτρα, Κούλα Σκουλούδη, Μαρία Κατολέων, Μαρία Τσαμπαρλή, Μαριάνθη Χαρίτου, Μαριέττα Σκανδάλη, Μάρω Μαμαλή, Σέβη Βίγκα, Τούλα Ζεϊμπέκη , Φιλία Χαλάτση, Χαρούλα Πουλάδα , Laurence Celant Fragakis! Και του χρόνου με υγεία!
 
Να σημειώσουμε ότι και η Κοινότητα Καρδαμύλων υλοποιεί ανάλογη δράση παράλληλα με τη δική μας. Έτσι Νότος και Βορράς φτιάχνουν ένα πλεκτό ουράνιο τόξο γεμάτο Χριστούγεννα και ευχές καλύπτοντας όλη τη Χίο μας!!!

 

ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ