Μόστρα 2024: Πρόγραμμα, Πλοήγηση, Μεταφορά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Μόστρα - Καρναβάλι Θυμιανών! Φέτος Τυρινή Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 "την Ανεβάζουμε" και Τυρινή Κυριακή 17 Μαρτίου "την Κατεβάζουμε"!!!

Ένα μοναδικό έθιμο, προστατευόμενο και ενταγμένο στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συνοδεύεται με Καρναβάλι Παγχιακής και όχι μόνο εμβέλειας. Το χωριό των Θυμιανών κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί η πορεία του εθίμου και του καρναβαλιού και όλοι μαζί να ζήσουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, γεμάτη χιώτικη φιλοξενία!!!

Τυρινή Παρασκευή 15/3

Ώρα 20:00,  "Ανέβασμα Μόστρας", πλατεία Παντελούκα (Βουρνού), Θυμιανά

Ώρα 21:00, Street Party, πλατεία Κόμπικο, Θυμιανά
 
Σάββατο 16/3
 
Ώρα 11:30 ,"H Μόστρα στην Απλωταριά", οδ. Απλωταριάς, Χώρα
 
Ώρα 16:00, Junior games Κρυμμένου Θησαυρού", Πίσω αυλή Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μηνά (έναντι πλατείας Φατούρου), Θυμιανά
 
Τυρινή Κυριακή 17/3 "Κατέβασμα Μόστρας"
 
Ώρα 09:00, Λειτουργία στα εξωκλήσια Αγ. Ιωάννου Στενακούσσων και Αγ Δημητρίου Χτιστών, Θυμιανά
 
Ώρα 11:00, Αναπαράσταση της μάχης χορεύοντας «Ταλίμι» και «Δετό», Πλατεία Παντελούκα (Βουρνού), Θυμιανά
 
Ώρα 12:30, Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στους δρόμους των Θυμιανών  
 
Στη συνέχεια και ώρα 13.30  ο Α.Π.Π.Σ Ηρακλής Θυμιανών διοργανώνει λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία Καρουλίου.
 

Σας περιμένουμε!!!

 

"MOSTRA 2024", ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΣΤΟ PLAYSTORE:

Φέτος κρατάς κυριολεκτικά τη Μόστρα στα χέρια σου! Χάρη στην εφαρμογή "Μostra 2024" που βρίσκεται στο Playstore, κάνεις πλοήγηση στον χάρτη του εθίμου, Τυρινή Παρασκευή και Τυρινή Κυριακή. Βλέπεις σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεσαι, ενώ ενημερώνεσαι για ό,τι έχει σχέση με το έθιμο και τη διοργάνωση!
Σε τρεις γλώσσες: Ελληνική, Αγγλική και Τούρκικη.
 
[Εφαρμογή "Mostra 2024" by Δώρα Σκουλούδη στο Playstore]
 
Εφαρμογή "Mostra 2024" >> ΕΔΩ

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΙΑΝΩΝ:

Ο Μ.Ε.Ο.Θ έχει φροντίσει με δύο τρόπους την Τυρινή Κυριακή να μπορούν οι επισκέπτες/τριες να έρχονται στο έθιμο ξεκούραστα!

 
> 1ος τρόπος: Στάθμευση του ιδιωτικού αυτοκινήτου στον περιφερειακό δρόμο από την περιοχή Βάγια μέχρι και την περιοχή Κατάπετρα και επιβίβαση στα Μόστρα Πούλμαν εντελώς δωρεάν. Τα Μόστρα Πούλμαν θα σας μεταφέρουν ξεκούραστα στην καρδιά των Θυμιανών. Δρομόλογια Μόστρα Πούλμαν από 10:00 μέχρι 14:00.
 
> 2ος τρόπος: Σε συνεργασία με το Αστικό Κτέλ Χίου Α.Ε έχει δρομολογηθει ειδικό Μόστρα εορταστικό πρόγραμμα και με Εισιτήριο Αστικής γραμμής ο επισκέπτης/τρια έρχεται ξένοιαστα για να διασκεδάσει και να δει το μοναδικό έθιμο της Μόστρας και το Καρναβάλι Θυμιανών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια θα βρειτε στην ιστοσελίδα του Αστικού Κτελ: https://chioscitybus.gr/dromologia/

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ:
 
Θέλουμε τη βοήθεια σας! Είναι πολύτιμη! Δήλωση εθελοντικής παρουσίας στη Μόστρα - Καρναβάλι Θυμιανών στον σύνδεσμο που ακολουθεί.
 
ΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΔΩ >>  https://forms.gle/JAM7e3omcAWKPpCi9