ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ...

24 Μαρτίου2019

Ομάδα περοπατηττικών διαδρομών Μ.Ε.Ο.Θυμιανών. Περιπατητική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας, των πελεκανιών και των συναφιών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2019 και ώρα 10.30.Ξεκινάμε από το χώρο στάθμευσης ΜΕΓΑ ΛΙΜΙΩΝΑ, ΚΟΥΚΟΥΓΙΑΥΛΙΑ (υπόγεια πελεκανιά - κουφάλα) , ΑΓΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Στενακούσων(συννάφι πετροκόπων) ΠΥΡΓΟ ,ΚΟΡΚΟΦΥΤΙΑ,ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (συννάφι σιδεράδων), επίσκεψη  εργαστηρίου επεξεργασίας Θυμιανούσικης Πέτρας  του Ιποκράτη Κώστογλου όπου θα δούμε όλα τα εργαλεία της πέτρας., ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ - ΘΥΜΙΑΝΑ όπου οι μαστόροι της πέτρας 'εφτιαξαν ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής ,ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (συνάφι κτιστάδων)ανεβαίνουμε ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ πανοραμική θέα -δασάκι, ΚΑΤΑΠΕΤΡΑ (υπόγεια πελεκανιά - κουφάλα) παλιός δρόμος ΜΕΓΑ ΛΙΜΙΩΝΑΣ.
Η διαδρομή είναι κυκλική (μπορεί να γίνει μισή) σχετικά εύκολη με βαθμό δυσκολίας στην επιστροφή, Είναι 6 χιλιομετρα και η διάρκεια 2,30 λεπτά, το υψόμετρο είναι από 0 έως 111μέτρα.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ.  ¨Είναι καταπληκτική διαδρομή, με ιστορικά ,πολιτιστικά στοιχεία, με πολύ ωραία θέα τον κάμπο του Κεραμείου αλλά και τα μικρασιατικά παράλια, και όλη τη ΧΙΟ.Υπεύθυνος δράσης Κυριάκος Φρεζούλης