ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ: Η ΑΥΛΑΙΑ....

16 & 17 Νοεμβρίου 2019

 

 
Όταν η θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Ο.Θ. ξανασυνάντησε τη Φιλουμένα Μαρτουράνο...
Με δύο ακόμη παραστάσεις, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2019 αποχαιρέτησε η Φιλουμένα Μαρτουράνο το θεατρόφιλο κοινό της Χίου που απόλαυσε τη δραματική κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο από τη θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Ο.Θ., σε σκηνοθεσία της εξαιρετικής κ. Ευγενίας Ασλανίδη, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Ένα έργο που γεννήθηκε το 1946, στις δύσκολες συνθήκες που είχε αφήσει πίσω του ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, και κινείται από τις φτωχογειτονιές στην αστική κοινωνία της Νάπολης. Δύο κεντρικοί ήρωες: ένας εγωιστής και εξουσιαστής άντρας και μια γυναίκα - σύντροφος, μια ιερή μάνα, δυναμική και συνάμα αδύναμη, πονηρή αλλά με βαθιά και ειλικρινή αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης που αγωνίζεται να κερδίσει τον σεβασμό και την ισότητα που δεν της δίνει ούτε η κοινωνία ούτε ο σύντροφός της... Μια δυνατή πλοκή με εναλλαγές συναισθημάτων, εντάσεις, απάτες, εκπλήξεις, όρκους, επιθυμίες, όνειρα, διαψεύσεις, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ένα ταξίδι στη φύση των ανθρώπων που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένει η ίδια, γι' αυτό και το έργο εξακολουθεί, 73 χρόνια μετά, να είναι τόσο επίκαιρο...
Οι ερμηνείες των ηθοποιών καθήλωσαν το κοινό...αν και ερασιτέχνες έχουν στόφα επαγγελματία και υπηρετούν το θέατρο με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια καταθέτοντας όλη τους την ψυχή. Πολλά συγχαρητήρια στη σκηνοθέτη και σε όλη τη θεατρική ομάδα!!!
Θερμές ευχαριστίες: α) στη διοίκηση και το προσωπικό του Ο.Π.Κ.Δ. Χίου για τη φιλοξενία... α) στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά - Θυμιανών γ) στο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χίου δ) στους χορηγούς μας και στο ανθοπωλείο "Τα νούφαρα" και τέλος σε όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στο ανέβασμα αυτής της παράστασης!!!