ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ...

13 & 14 Οκτωβρίου 2019

 

Την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ο Μ.Ε.Ο.Θ. σε συνεργασία με τις εκδόσεις άλφα πι διοργάνωσαν ένα διήμερο  αφιερωμένο στο παλιό Σινεμά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Φρεζούλη "Σινεμά της Χίου. Από το χτες στο σήμερα" στην αίθουσα της Φιλοπτώχου στα Θυμιανά.
 
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών, αφισών και αποσπασμάτων από συνεντεύξεις τις οποίες είχαν παραχωρήσει στην εκπομπή "Ανθρώπινες διαδρομές" του κ. Φρεζούλη άνθρωποι που έδωσαν την ψυχή τους και αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Σινεμά. Στην κατάμεστη αίθουσα της Φιλοπτώχου ξύπνησαν υπέροχες μνήμες στους μεγαλύτερους, που άλλοι ως μηχανικοί, άλλοι ως πλανόδιοι κι άλλοι ως θεατές μαγεύτηκαν από τον Κινηματογράφο, γοητεύτηκαν από την εικόνα του και τον στήριξαν με όλη τους την ψυχή. Ταυτόχρονα, οι νεότεροι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν σ' ένα άγνωστο γι' αυτούς παρελθόν, αφού δεν έζησαν τη γέννηση, τις πρώτες δυσκολίες και τη μεγάλη άνθιση της Τέχνης αυτής.
 
"Σινεμά της Χίου". Ένα βιβλίο - ντοκουμέντο για τον Κινηματογράφο στο νησί μας, την εποχή του, την προσφορά του, τους ανθρώπους του και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει. Ένα βιβλίο - ντοκιμαντέρ για το Σινεμά, εμπλουτισμένο με άρθρα, προγράμματα, φωτογραφίες, αφίσες, διαφημίσεις και συνεντεύξεις. Ένας φόρος τιμής στους μηχανικούς, τους επιχειρηματίες, τους πλανόδιους και τους βοηθούς που υπηρέτησαν με πάθος και μεράκι το Σινεμά στη Χίο.
 
Τη Δευτέρα οι θεατές απόλαυσαν την εξαιρετική ταινία του κ. Δήμου Αβδελιώδη "Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων" με Χιώτες ηθοποιούς.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για την παρουσία σας! Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο βιβλίο του κ. Δημήτρη Φρεζούλη!