Όταν η τέχνη συναντά την ψυχή...

Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί για το χωριό μας η θυμιανούσικη πέτρα, η εξόρυξη, το πελέκημα, το σκάλισμα και αργότερα το χτίσιμο από ανθρώπους που με κόπο και μεράκι δημιουργούν "γέφυρες" για να ενώσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Το Εργαστήρι Επεξεργασίας θυμιανούσικης πέτρας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου λειτουργεί κάθε χρόνο, προσανατολιζόμενο σ' αυτόν το σκοπό. Με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Μαστοράκη και δασκάλους τον κ. Ιπποκράτη Κώστογλου και τον κ. Γιάννη Ξενιά διδάσκουν μικρούς και μεγάλους την τεχνική αλλά και...την τέχνη της πέτρας. 

Ως Μ.Ε.Ο.Θ. οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την προσφορά τους αλλά και γιατί με τα έργα τους, τους καρπούς της αγάπης τους για την πέτρα, κοσμούν τις εκδηλώσεις μας. Όπως συνέβη πρόσφατα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στην παρουσίαση του βιβλίου "Το λιμάνι της ζωής" της συγγραφέως κ. Χαρούλας Κριεζή - Σβυριάδη, που διοργάνωσε ο σύλλογός μας στην αίθουσα της Φιλοπτώχου την οποία και στολίσαμε με εκθέματα - δημιουργίες του Εργαστηρίου. Η αίθουσα απέκτησε χρώμα, ύφος και ψυχή, παράδοση ζώσα.
 
Ευχαριστούμε το Εργαστήρι για την πολυδιάστατη και σημαντική προσφορά του και ευχόμαστε να είναι γεροί και δυνατοί, ώστε να συνεχίζουν το υπέροχο και τόσο αξιόλογο έργο τους! Μακάρι του χρόνου να είναι γεμάτο με μικρούς και μεγάλους επίδοξους πελεκητές  και το πελέκημα τους να ηχεί στο πέρασμα του χρόνου!!!