ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΥΜΙΑΝΟΥΣΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Ο Σύλλογος Θυμιανουσίων Αμερικής "Αγία Ερμιόνη" βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες του χωριού μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Σχολεία του χωριού, ιεροί ναοί και εξωκλήσια, σύλλογοι και κάτοικοι των Θυμιανών ευεργετούνται χάρη στην αδιάλειπτη υποστήριξή του, το ενδιαφέρον και κυρίως, την αγάπη του προς το χωριό μας. 
 
Ειδικά προς τον Μ.Ε.Ο.Θ. η προσφορά του ξεκίνησε από το 1980, όταν - μετά από τη δωρεά οικοπέδου από τον Μάκη Καΐτη και την Ελένη Φράγκου - άρχισε η οικοδόμηση του ιδιόκτητου πνευματικού κέντρου του Ομίλου μας και ο Σύλλογος Θυμιανουσίων Αμερικής ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες της ανέγερσης. Έκτοτε στο κτήριο αυτό στεγάζεται η πλειοψηφία των πολιτιστικών εργαστηρίων και των δράσεών μας με στόχο την πνευματική αναβάθμιση, την ολόπλευρη καλλιέργεια, την ορθή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων των κατοίκων του χωριού, μικρών και μεγάλων και φυσικά την προώθηση του εθελοντισμού στην περιοχή μας και όχι μόνο...
 
Ο Σύλλογος Θυμιανουσίων Αμερικής ήταν και πάλι στο πλευρό μας, όταν το καλοκαίρι του 2017 ζητήσαμε τη χορηγία του. Το βεστιάριο με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις αποκριάτικες στολές καθώς και η Δανειστική μας βιβλιοθήκη κινδύνευαν από την εισροή υδάτων και σήμερα, χάρη στην αρωγή του Συλλόγου είναι πλέον ασφαλή.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά κυρίως για την έμπρακτη αγάπη και την πολυετή προσφορά του Συλλόγου Θυμιανουσίων Αμερικής "Αγία Ερμιόνη" προς την ιδιαίτερη πατρίδα, τα Θυμιανά, μια αγάπη απόλυτη κι ακέραιη, που δεν τη φθείρει ο χρόνος, αντίθετα τη δυναμώνει και την ενισχύει, αποφασίσαμε να του απονέμουμε τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος και "ψυχή" του Συλλόγου κ. Μικές Φρεζούλης στην εκδήλωσή μας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.
 
Η πλακέτα αυτή, ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, το σήμα του Μ.Ε.Ο.Θ. ανάγλυφο σε θυμιανούσικη πέτρα, δημιουργία της γλύπτριας κ. Ελένης Γιαννακουλάκου, αντιπροσωπεύει πλήρως τον Όμιλό μας, το χωριό μας, τα Θυμιανά, και την ιδιαίτερη σχέση μας με τον Σύλλογο Θυμιανουσίων Αμερικής, σχέση θεμελιώδη και ανεκτίμητη, όπως η θυμιανούσικη πέτρα.
 
Ευχόμαστε υγεία και ευτυχία στον Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, πολλές επιτυχίες στο σπουδαίο έργο τους και πάντοτε να δείχνουν τη φιλοπατρία τους με έργα που θα τιμούν και θα κοσμούν τη γενέτειρά τους!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS:

"Απονομή Τιμητικής Πλακέτας"