ΜΟΣΤΡΑ 2019 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών σας προσκαλεί για μία ακόμη χρονιά στη Μόστρα των Θυμιανών και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του!!! Δείτε το πρόγραμμά μας:
 
ΜΟΣΤΡΑ GALLERY
 
Από την Τυρινή Παρασκευή (Ανέβασμα της Μόστρας), ο επισκέπτης θα μπορεί να επισκεφτεί στην περιοχή Βότες - Θυμιανών, την Gallery MOSTRA. ΄Ενα ταξίδι στο χρόνο... καθώς φωτογραφικό υλικό από παλιές Μόστρες και baner με την ιστορία της Μόστρας και της Πέτρας θα ταξιδεύουν τον θεατή!!!
 
ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
 
Μπορεί το κυνήγι του Θησαυρού να ξεκίνησε με ματαίωση του πρώτου Σαββατοκύριακου ( 23-24 Φεβρουαρίου) λόγω κακών καιρικών συνθηκών , ( η κακοκαρία «Ωκεανίς» χτύπησε και τη ΜΟΣΤΡΑ μας) όμως αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου ήρθε να μας αποζημιώσει. Δύο ηλιόλουστα απογεύματα υποδέχθηκαν τις 6 τολμηρές ομάδες που έλαβαν μέρος στις απίστευτες δοκιμασίες του Κρυμμένου Θησαυρού. Ομαδικά και πρωτότυπα παιχνίδια που απαιτούσαν δεξιοτεχνία, συνεργασία και ευστροφία ήταν η πρώτη δοκιμασία των ομάδων. Ακολούθησαν πολλές ακόμα δοκιμασίες – γρίφοι που πραγματικά έφερναν τις ομάδες στα όρια των αντοχών τους.
Τελικός νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα των Απίθανων!!! Συγχαρητήρια!!!
Συντονιστές ομάδας Κρυμμένου Θησαυρού (Πέτρος Τζιώτης, Γιώργος Ζηρριάς, Δήμος Πρωάκης, Δώρα Σκουλούδη, Μανώλης Κωνσταντάς, Βαγγέλης Μπολάκης & Νίκος Τσίμιλας).
 
ΤΥΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΤΡΑΣ

Την Τυρινή Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών σας προσκαλεί στο ανέβασμα της Μόστρας!!!
Στις 20:00 ξεκινάει το ανέβασμα της ΜΟΣΤΡΑΣ μας από την πλατεία Βουρνού. Παράλληλα στο κέντρο του χωριού και μέχρι να φτάσει το Ταλίμι , η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα μας κρατάει παρέα με αποκριάτικους ρυθμούς.
Παλμό και ενημέρωση θα προσφέρει η Άννα Κλαδιά σαν παρουσιάστρια της βραδιάς .
Παράλληλα θα λειτουργεί και η ΜΟΣΤΡΑ gallery, ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μόστρας μέσα από φωτογραφικό υλικό.
Συμμετέχει και ο ΕΕΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ ΣΗΦΙ με άρμα στο ανέβασμα της Μόστρας. Το θέμα του "Ο Μονόβρακος Κοφινούσης" με μεγάλο πλήρωμα!!! Υπεύθυνος Μπάμπης Κοιλιάρης.
Εκτός από τους Θυμιανούσους κουδουνάτους θα έχουμε και συμμετοχή από τη Χίο.
Με το τέλος της Μόστρας και ώρα 21:00, ξεκινάει Steet Party με «Άρωμα ….γυναίκας» στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Γίνε η γυναίκα που άφησε εποχή!!! Προσκαλούμε όλες τις γυναίκες σε μια βραδιά διαφορετική… Γιατί φέτος ζούμε την Αποκριά στα Θυμιανά!
 
Η ΜΟΣΤΡΑ ΤΩΝ ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
 
Παρουσίαση του εθίμου της Μόστρας και της αναπαράστασης της μάχης με τους πειρατές στην Απλωταριά, το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 11:00!!!
 
ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΤΡΑΣ
 
Και κλείνουμε τις καρναβαλικές μας εκδηλώσεις με τη μεγάλη γιορτή της Μόστρας μας και την παρέλαση των αρμάτων μας, την Τυρινή Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, ώρα 10:00!!!
 
Ελάτε να «Ζήσουμε την Αποκριά» εδώ στα Θυμιανά!!! Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε στους ρυθμούς της Μόστρας!!!!
 
Και μην ξεχνάτε!!! Τα "Μόστρα πούλμαν" θα σας μεταφέρουν εύκολα στο κέντρο των Θυμιανών!!! Αφήστε το αυτοκίνητό σας στους περιφερειακούς δρόμους του χωριού και εμείς θα φροντίσουμε για τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά σας!!!
 
ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS:
Χορηγοί Μόστρας 2019
Ζωγραφίζω τη Μόστρα και στολίζω το χωριό μου