ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

16 - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μόστρα 2018…

Το χωριό μας υποδέχθηκε πλήθος κόσμου και τους φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο! Όλοι οι Θυμιανούσοι βοήθησαν και συνέβαλλαν στη φετινή επιτυχία. Εκ μέρους του Δ.Σ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν σαν εθελοντές (στολισμός, άρματα, ράψιμο, προώθηση - διαφήμιση Μόστρας, διδασκαλία Ταλιμιού- Δετού, διδασκαλία παγιαυλιού- τουμπιού) όλο αυτό το δύσκολο διάστημα και στην πραγματικά έντονη και επίπονη Μόστρα μας (Μασκότ, κέρασμα, μοίρασμα φυλλαδίων, περίπτερα πώλησης, facepainting , φωτογραφίες, άνοιγμα δρόμου, οδηγούς, ομαδάρχες, οριοθέτηση πληρωμάτων ).

Τους κεφάτους παρουσιαστές μας, Πέτρο Τζιώτη και Σούλα Πλυτά, που παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο το έθιμο και το καρναβάλι μας, πατώντας πάνω στα υπέροχα κείμενα των Κατερίνα Κωνσταντά - Πέτρο Τζιώτη! Όλους τους συντελεστές του παραδοσιακού εθίμου μας (συνάφια-ενορίες, χορευτές, μουσικοί)! Τους ευφάνταστους και "πιπεράτους" κουδουνάτους που σκόρπισαν κέφι και γέλιο! Τα πληρώματα και τους συλλόγους που συμμετείχαν και έδωσαν το κέφι και τη ζωντάνια τους! Την Ελένη Γιαννακουλάκου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των αρμάτων και της διαφήμισης της Μόστρας! Την καταπληκτική ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού και τους συμμετέχοντες! Τους εθελοντές που συνέβαλαν στη δημιουργία της έκθεσης Μόστρας! Σε όσους εργάστηκαν καλύπτοντας με video , φωτο και τον ήχο της Μόστρας μας! Την Κοινότητα Θυμιανών και την Πρόεδρο μας Κική Χαρίτου γιατί ήταν πάντα δίπλα μας και βοήθησε ουσιαστικά από την αρχή μέχρι το τέλος! Tη Φιλαρμονική ορχήστρα Χίου και τους Βrazillionico που γέμισαν με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα μας! Τον Δήμο Χίου και την Περιφέρεια για την έμπρακτη βοήθεια τους! Του χορηγούς που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια μας!

Τέλος όλους τους Θυμιανούσους και τις Θυμιανούσαινες, που με το χαμόγελο τους και την προσφορά τους στήριξαν για μια ακόμη φορά το έθιμο μας, αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους! Και του χρόνου!!!

 

 [Επιμέλεια κειμένου: κ. Ερμίνα Τάμαρη]